Aanmelden als mantelzorger

Nieuw inschrijfformulier mantelzorgers. In verband met de nieuwe privacywetgeving, is het inschrijfformulier voor mantelzorgers vernieuwd. Via onderstaande link kunt u het inschrijfformulier downloaden.

ZORGT U VOOR EEN ANDER? MELD U AAN ALS MANTELZORGER

Zorgt u voor uw partner? Kunnen uw buren of kennissen eigenlijk niet zonder uw hulp? Bent u vaak bij uw ouders voor intensieve hulp? Dan bent u mantelzorger. Bent u mantelzorger van iemand die in de gemeente Weststellingwerf woont? De gemeente Weststellingwerf geeft u graag steun, waardering en erkenning. Meld u aan en ontvang, onder een aantal voorwaarden, de Mantelzorgpas.

EEN MANTELZORGER VERDIENT DE MANTELZORGPAS

Met de Mantelzorgpas kunt u gebruik maken van praktische diensten als schoonmaakdiensten, maaltijden- en boodschappenservice, hulp in en om het huis, of bijvoorbeeld een pedicure, kapper of schoonheidsspecialiste aan huis. Deze ondersteunende diensten bieden wij u met korting aan. Daarnaast kunt u met de pas elk jaar gratis gebruik maken van één van de diensten. De Mantelzorgpas is een waardering van de gemeente Weststellingwerf, in samenwerking met en uitgevoerd door welzijnsorganisatie Timpaan en pluZ, het servicepakket van de KwadrantGroep.

Aanmelden als Mantelzorger

Wanneer u als mantelzorger ingeschreven staat bij het Bureau ontvangt u persoonlijk de nieuwsbrief voor mantelzorgers en uitnodigingen voor informatieve en/of contactbijeenkomsten die in onze gemeente georganiseerd worden.

KOM IK IN AANMERKING?

U komt in aanmerking als u aan de volgende criteria voldoet:

✔ U bent mantelzorger voor iemand (we noemen dit de zorgvrager) die in de gemeente Weststellingwerf woont.
✔ U biedt minimaal 6 uur per week en langer dan 3 maanden onbetaalde zorg.
✔ U hebt het meldformulier volledig en naar waarheid ingevuld.
✔ De zorg betreft niet de gebruikelijke zorg die inwonende huisgenoten aan elkaar dienen te bieden zoals koken of boodschappen doen.

Overige voorwaarden en criteria

✔ Per huishouden is maximaal 1 Mantelzorgpas per jaar beschikbaar.
✔ De Mantelzorgpas kan ingezet worden voor de pashouder en zijn gezin en voor diegene waarvoor hij zorgt.
✔ Bent u al pashouder van de pluZ, het servicepakket van de KwadrantGroep? Dan kunt u ook dit formulier indienen. U krijgt dan het geld van de pluZ-pas retour en u kunt gebruik maken van de extra mogelijkheden die de Mantelzorgpas biedt.

HOE KAN IK MIJ AANMELDEN?

Vul het meldformulier volledig in en stuur het naar Timpaan (Pastorieplein 12, 8471 BZ Wolvega). U krijgt zo snel mogelijk bericht of u de Mantelzorgpas ontvangt.
Ook kunt u het formulier inleveren bij Bureau Vrijwilligerswerk en Mantelzorg.